liekecostarica.reismee.nl

Rustdag en wat heb ik dat nodig!

Buenas noches amigos,

Het is hier nu half 7 in de avond en ik heb vandaag een lekker rustig dagje gehad. Vanmorgen werd ik weer vroeg wakker en kon niet meer slapen. Om half 5 was ik wakker en kon niet meer in slaap komen toen nog wel even lekker gelegen, wat je lekker kan noemen, want het bed is keihard.. Maar goed wel nog even met Melvin kunnen kletsen dus dat is fijn. Als het bij mij 5 uur is dan is het bij jullie in het mooie Nederland ;) 1 uur. Nadat iedereen herrie aan het maken was vanmorgen vroeg, Ania (gastvrouw) maakte ontbijt klaar en Ruiz (man) was al aan het douchen en ging weer z'n auto schoonmaken.. (Dus eigenlijk is het normaal om ongeveer half 6 wakker te worden.) Ben ik er om half 7 maar uitgegaan, gedouched om fris en fruitig aan de dag te beginnen.

Ik moest om 8 uur op m'n werk zijn maar moest eerst langs het kantoor om een fiets te halen, deze kan ik lenen voor een borg welke ik terug krijg wanneer ik hem terug breng. Daarna op m'n fiets (een mountain bike) naar m'n werk gegaan.

Kwart over 8 was ik dan op m'n werk. De kinderen waren weer erg blij dat ik er was, dat maakt gelijk je hele dag goed! :) Toen ik kwam waren de kinderen bezig met hun ontbijt, toen ze klaar waren heb ik de handen gewassen en daarna heb ik met de kinderen buiten gespeeld. Ook had ik een misverstand met de directrice, ze kan niet heel goed Engels en dus is het soms moeilijk om te communiceren. Ze vroeg om een donatie, waarna ik vroeg of ze bedoelde van mij, sie sie en toen ging haar telefoon en ben ik weg gelopen. Ik dacht als ze me al na 2 dagen om geld gaat vragen waar gaat dit heen en ik besteed m'n tijd wel aan een ander project. Toen ze had opgehangen ben ik terug gegaan en heb ik gevraagd of ze nou serieus geld aan me vroeg, maar nee dat was gelukkig niet wat ze bedoelde. Ze had gehoord van andere daycares dat Projects abroad donaties geeft zoals dekens en knutsel spullen. Alleen daar mag ze zelf niet om vragen maar dat moet een vrijwilliger doen. Toen hebben we een lijst gemaakt met wat ze nodig hebben, dat is me een lijst.. Ze is niet bang om iets te vragen zeg maar, maar goed ik vraag het voor de kinderen.

Daarna heb ik wat geknutseld en lessen voorbereid, maar de luiers verschonen mag ik gelukkig tussendoor doen. Wat een feest!! Nee, ik ben er na 2 dagen al achter dat ik geen kinderen wil! ;) haha! Daarna zijn we naar buiten gegaan en heb ik met de juf (andere juf dan in de middag) opnieuw het transport gedaan. Ze had een leuk liedje wat zij eerst zong in het Spaans en ik in het Engels. Het is het liedje: 'de wielen van de bus gaan rond, rond, rond, rond, rond, de wielen van de bus gaan rond rond rond door de hele stad.' Morgen leren ze er een zinnetje bij. Toen ik aan het zingen was in het Engels moesten de kinderen erg lachen. Zing ik echt zo slecht? ;) haha. Toen zijn we naar binnen gaan en kregen ze lunch (alles gaat hier sloom, de juffen zijn ook heel sloom, dus alles gaat zeer langzaam dus het is zo lunch) Na de lunch weer handjes wassen en dan gaan ze slapen, eerst moeten ze allemaal nog omgekleed worden, wat een werk en wat heb ik het dan warm!

Vanmiddag hoefde ik niet te werken, omdat er een meeting was met de ouders en die kwamen om 1 uur tot 3 uur waarna ze de kinderen mee naar huis zouden nemen dus zou ik voor een half uur moeten komen, dat hoefde gelukkig niet dus had ik een middagje vrij. Toen ik thuis kwam om half 1 heb ik gelijk weer skype aangezet en met Melvin gesproken, 1 uur lunch en daarna met papa en mama geskyped. Erg fijn dat ik hier gewoon internet hebt, maakt alles wat makkellijk! Alhoewel, als ik ze zie heb ik meer heimwee.. Daarna heb ik even geslapen, dat is hier heel normaal om na de lunch te slapen en hier slapen ze de hele middag.. Maar ik werd wakker om half4 en wilde toen de zon in, maar het is zo heet dat het niet lekker is en ik wilde eigenlijk alleen maar voor m'n ventilator zitten dus dat heb ik gedaan, lekker GTST terug gekeken. Heerlijk!

Toen een paar foto's gemaakt van hier, nog niet zoveel of spectaculair maar dat komt wel. Zou morgen of begin volgende week m'n fototoestel ook meenemen naar m'n werk dan kunnen jullie zelf zien hoe schattig de kinderen zijn!

Ik hoor nu dat het eten wordt gemaakt, dus nog even Spaans leren en dan lekker eten en vanavond? Lekker vroeg slapen! Dat doen jullie tenslotte ook nu in Nederland! ;)

Besos!!

annika

Hoi Lieke,

Je kan ook het liedje van We maken een kringetje van jongens en meisjes zingen. Het beruchte liedje van mijn vader!
Lekker dat je nog tussendoor effe vrij bent.

Veel plezier x

Ingrid

Leuk om wat van de omgeving te zien waar je verblijft.
En het kan toch niet aan je zangkunst hebben gelegen dat de kinderen hebben gelachen, ik denk dat ze het gewoon raar vonden dat het liedje ook in een andere taal te zingen is.
Wanneer je het liedje van Ome Wim gaat zingen met de kinderen moet je het wel eerst gaan vertalen.
Want anders beginnen ze nog harder te lachen.
Het zou leuk zijn wanneer je vandaag wat foto's kan maken van de kinderen.

xxxxxxxx

LITA

Hoi Lieke,
Het ziet er allemaal netjes en kleurrijk uit,
maar ook wel klein,
Maar voor daar volgens mij wel heel goed,
Wat een indrukken en wat een aanpassingen , tijdsverschil, hitte, 2 talen spreken , de kinderen en het tempo,
Kan me goed voorstellen dat het heel veel indrukken zijn , maar je doet het toch maar gewoon!!!!!!!!!!!!!!!!
Kan niet wachten op je volgende blog en de foto,s van de kinderen ,xxxx pim en lita

Papa

Hoi Lieve Lieke,

Toch maar niet opgeven voor IDOLS? Leuk die foto's en wat een mooie fiets. Spreek je vanavond weer. Alianne belde me vanmorgen al wakker vanuit Turkije om te vragen of je een nieuw verhaal geplaatst had met foto's. Maak er wat van vandaag en als je de kinderen niet gewoon aan het lachen krijgt dan begin je gewoon te .................. xxxxxx

Papa

kreeg net een afschrift van mijn creditcard uit New York, kaviaar en champagne ?

xxxxxxxx

Lisa

Hoi lieve schat!

Fijn dat alles goed gaat! Het klinkt wel als een hele klus al die kinderen verschonen en omkleden haha! Maar heel lief van je! Hebben ze trouwens een beetje lekker eten daar? Of echt alleen rijst? En hoe bevalt het douchen tot nu toe?

Veeeel liefs xxxxx