Troubles in paradise!
Hola familia y amigos,
Vanmorgen zoals gewoonlijk om 5 uur werd ik wakker, omdat Luiz ging douchen. Doet tie nou niet echt zachtjes zeg maar. Ik me oordoppen inen masker voor en verder slapen tot 7 uur. Toen eruit en ontbijten. Gisteravond met avondeten hadden we weer iets wat ik niet lekker vond dus vroeg ik om brood dat had ze in de over gedaan. En ze deed al een beetje raar. Ik had 2 sneetjes op en Leathitia zeker 4 en toen zei ze tegen ons dat dat brood duur was en dus dat ze dat niet elke keer gaat halen voor ons. Ik dacht, nou je krijgt 6 dollar per dag om mij eten te geven dus het lijkt me dat je dat wel red. Maar goed ik dacht ik hou maar even m'n mond. Na het eten ben ik gelijk naar bed gegaan. Vond namelijk dat ze het echt op een hele rare manier zei.
Vanmorgen bij het onbijt had ze vers fruit en 2 sneetjes brood neer gelegd. Gelukkig dus toch. Maar tussen de middag natuurlijk weer rijst met bonen en vlees. Ik heb maar alleen vlees gegeten. Toen vroegen ze waarom ik geen rijst en bonen eet, omdat ik dat niet lust. Toen maakte ze een opmerking ja je eet niets ofzo. Na het eten ben ik gelijk naar buiten gegaan. Ik kan er niks aan doen dat zij niet kan koken. Lekker in de zon gezeten, voor zover die er was. Daarna negeerde ze me?! Heel apart en hoorde ik ze bellen met het kantoor hier van Projects Abroad.
Ik ging snel naar het werk, dat was gelukkig leuk. S'morgens hebben we de handjes van de kinderen met verf op papier gezet en vanmiddag hebben we spelletjes gedaan met de kinderen. Was een leuke dag op het werk. Toen ik thuis kwam was Leathitia ook net thuis en hoorde ik haar met Luiz en Ania het over mij hebben en over wat ik eet. Ik ben snel doorgelopen naar binnen. Toen Luiz en Ania weer eens op bed lagen ben ik naar Leathitia gegaan om te vragen wat ze hebben gezegd over mij en het eten. Maar ze zei dat ze zeiden dat ik weinig at. Ik heb uitgelegd wat ik ervan vond enzo en Leathitia heeft dat weer doorgegeven. Hoop dat ze het nou weten. Daarna deed Ania wel weer normaal. En toen vroeg ze of ik hotdogs lust? Maar natuurlijk! haha, dus vanavond lekker hotdogs! Whieehoee! :)
Zo nageltjes doen, GTST terug kijken en eten daarna lekker slapen. Nog 2 daagjes of 1 en halve dag werken en dan weekend! Lekker naar het strand en het zwembad. Dan nog maar 6 weekjes, Tijd gaat erg snel moet ik zeggen. Morgen neem ik me toestel weer mee, vanmiddag regende het heel erg daarom niet meegenomen.
Tot morgen lieve mensen! xxxxx
Ha Lieke,
Je verhaaltje over de locale eetgewoonten bracht bij mij wat herinneringen los aan mijn stageperiode in Engeland. Ik was ook niet zo gecharmeerd van gebakken haring bij het ontbijt of witte bonen in tomatensaus. De oplossing? Je moet het in ieder geval kenbaar maken zoals jij hebt gedaan. Je kan ook voorstellen, dat jij een keer kookt. (De Engelsen waren dol op mijn nasi goreng met sateh, maar dat is met rijst, dus dat is in jouw geval misschien niet zo'n goed idee.) Je kunt ook af en toe buiten de deur gaan eten of dingen kopen die jij lekker vindt en dat met de familie delen. Zo leren ze wat van de nederlandse eetgewoontes cultuur. Of gewoon naar de M, maar hopelijk nu eerst de hot dog
Que aproveche!
Hoi rijstkorrel ,
Goed van je dat je het laten weten! Misschien begrijpen ze het nu en het is net wat Pim zegt , misschien een stampot maken! Lekker hoor! Bijna al een week voorbij gaat snel hè! Alvast goed weekend en veel plezier x van ons!
Hallo Lieke cistern niet gesproken! Maar hoop vanavond wel, zal wel want we gaan even bij Melvin langs.
Je moet natuurlijk wel laten weten wat je niet lust dat doe je tenslotte thuis ook! Maar i.d. Misschien is een keer macaroni koken voor ze een optie. Dit is gemakkelijk en bij ons goedkoop.
Of pannenkoeken, maar ja dat lust je ook niet!
Verder geniet van de kindjes.
We spreken elkaar vanavond.
Xxxxxxx
Lieke het is lastig als je niet zoals je vader alles lust maar ja er zijn ergere dingen in het leven. Goed dat je duidelijk bent naar je gastouders. Geniet er weer van vandaag.
xxxxxxxxxxxx
Hahaha je verteld het zo grappig, sterkte lieve schat! En wel balen dat het zoveel regent..hier is het juist heel mooi weer! Maar komt vast wel goed! Hoop dat de hotdogs je even power gaven om weer rijst te gaan eten... Xxxxxxxkusjessss voor jou!