liekecostarica.reismee.nl

CL finale!

Hoi lieve vrienden en familie die ik mis!

Ja dat doe ik, jullie missen. Maar vandaag heb ik echt genoten, een heerlijk dagje en kom erachter dat ik gewoon niet gemaakt ben om te werken. Want een dag als vandaag wil ik elke dag wel! Vanmorgen wel weer erg vroeg wakker, dat is dus minder. Maar dat komt ook gewoon omdat ze hier allemaal vroeg wakker worden en dan gewoon hun dagelijkse ding doen en dat is vooral eten en dat gebeurt in de eetkamer, welke grenst aan mijn kamer. Dus als het licht aangaat, zie ik dat en ik hoor ze ook praten. Dat is dus wel vervelend, maar goed.

Toen om half 8 maar weer m'n bed uit gegaan en gaan douchen. Zo heel vervelend is zo koude douche nog niet eens, je wordt iniedergeval goed wakker! ;) Toen stond m'n ontbijt alweer klaar, weer vers fruit natuurlijk! Want van afwisseling houden ze hier niet. Toen voor op de stoep gaan zitten en Spaans geleerd. Er lopen hier veel mensen voorbij op straat en iedereen groet elkaar, dus je wordt veel afgeleid, maar wel erg leuk. Vandaag heeft de zon wel geschenen, maar de hele dag achter de wolken. Dus vandaag was het lekker. Toen om 10 uur naar binnen gegaan om te skypen met papa, mama en Melvin. Fijn om ze zoveel te spreken en ze te kunnen zien. Vooral Melvin nu, hij is toch een beetje zielig! ;)

Nadat ik klaar was met skypen en het franse meisje wakker was zijn we naar de bank gegaan. Dat is zo een kwartier lopen.. Er zijn banken die dichterbij zijn, maar daar kunnen buitenlanders niet pinnen. Dus wij lopen naar de bank, maar nee het werkt niet. De automaat geeft aan dat ik een valid kaart heb. Nog maar een paar keer proberen, maar nog steeds niet. Gelukkig was Laetithia met me mee en zij vroeg het aan de bewaker. Hij wilde ons gaan helpen, maar er was iemand anders aan het pinnen. De man die aan het pinnen was vertelde dat het niet lukte met buitenlandse passen. Maar in het Nederlands. Is het dan zo duidelijk dat ik Nederlands ben? ;) haha, maar goed daar was de eerste Nederlander die ik heb gezien in Costa Rica. Nog even met hem staan praten en hij zei dat ik het een andere dag nog een keer moest proberen maar Leatithia wilde het tot de bodem uitzoeken en we gingen naar binnen.

Eenmaal binnen bij een loket, geen goed nieuws. Mijn pas gaat het niet doen hier. Ze vertelde dat er teveel bewaking op een meastro kaart zit. De combinatie van de chip en de strip pakt die niet. Maar we moesten het maar bij een andere bank proberen. Wij naar een andere bank, ook hier de melding dat ik een valid kaart heb. Lekker dan! Maar er liep net een medewerker voorbij van die bank en Leathitia vroeg ook aan hem hoe het kwam en liet m'n kaart zien. Aah! zei die, nee daar kan je niet mee pinnen.. MAAR er is 1 bank waar je er wel mee kan pinnen, Jan Jose bank. Dat is aan de overkant van de straat. Jeeeej! Dus wij daarnaar toe en er zouden veel meer buitenlanders in de rij. En het waren allemaal Nederlanders! Aha, hier moet ik dus zijn! Nog even gekletst met de Nederlanders, geld gepint en gewisseld (je kan geen plaatselijk geld pinnen, eerst dollars en dan wisselen waarbij ze je helemaal registreren) en op naar huis. Maar toen we de bank uitliepen was het aan het gieten! Maar we moesten wel naar huis toe, omdat we bijna gingen lunchen. Dus wij maar lopen door de regen, ach heeft ook wel wat. Bezopen thuis aangekomen, omgekleed en klaar voor de lunch! 3 keer raden?

Toen kwam een Australisch meisje langs en gingen we met z'n 3e naar het zwembad. Onderweg nog wat boodschappen gedaan en toen kwamen we aan bij het zwembad. Heel mooi! Echt super! Ik maak nog een foto. Wat is dit leuk, half uurtje gelegen en toen begon het te onweren. En hard! Toen zijn we aan de bar gaan zitten, begon het keihard te regenen! Dus hebben we met z'n 3tjes gekletst over van alles en nog wat. Was gezellig! Toen terug naar huis gelopen en eenmaal thuis onder de douche gestapt. En nu weer een verhaaltje aan het schrijven. Tot nu toe dus een heerlijk weekend! :)

Zoals ik al eerder vertelde had ik als eerste een heel mooi gedichtje van ome wim en tante ankie, heb hem echt nog een paar keer nagelezen, zo leuk! Donderdag had ik een lief berichtje van Laura met hele mooie foto's! haha! Wat erg! Oude foto's van 6 jaar geleden, van een vakantie in Turkijke. Dat was grappig om terug te zien. En gister een leuk berichtje van papa en mama over korfbal. Met ook een oude foto. Leuk dat iedereen zoveel moeie ervoor heeft gedaan en dat voor mij doen! Super! Ben benieuwd naar de rest!

Nu vragen jullie je natuurllijk af waarom dit verhaaltje CL finale heeft. Nou ik dacht er is een groot voordeel dat ik hier ben, ik hoef niet elke avond voetbal te kijken. Thuis en anders wel bij Mel. Maar nee hoor, we waren nog geen 5 minuten aan het lunchen en de tv ging aan voor de finale. De vrouw vindt het niks en was dan ook chagerijnig dat hij de tv had aangezet. haha, grappig!

Vanavond eten we spaghetti, lekker! Geen rijst! Whieehoee! Daarna ga ik lekker tv kijken en vroeg slapen, moet toch meegaan in het ritme (rond 9 uur naar bed) Morgen ga ik weer met Leatithia en Ana naar het zwembad, wat vroeger dan vandaag. Rond 11 uur. S'ochtends is het hier beter weer dus kunnen we beter dan al gaan. Vandaag toch een beetje verbrand ondanks dat de zon achter de wolken zat. Morgen tussen de middag gaan we of bij de Macdonalds eten of bij het zwembad! Voor de rest vandaag afgesproken met Leathitia dat we volgend weekend ergens heen gaan. Zij zou kijken waar naar toe, ik ben benieuwd! En misschien ga ik ook danslessen volgen. Dat is op maandag en woensdag avond, Leathitia gaat vragen of er plek is en of ik een keer mee mag doen om te kijken of het wat is. Kan ik me soepele heupen ook hier in de strijd gooien! ;)

Het is ook heerlijk dat ik hier WIFI heb, zodat ik ook lekker Nederlandse uitzendingen terug kan kijken! Morgen weer een berichtje uit het mooie Costa Rica en met foto's!

Liefs!

Annika

Goedemorgen Lieke,

Zo te lezen hoef jij straks geen rijst meer en misschien ook geen fruit. Wel goed voor de lijn ha ha. Wat een uitkomst hè dat wifi kan je toch lekker tv kijken. Gelukkig heb je een pinautomaat gevonden want wat zou dat een drama zijn zonder ping ping. Zijn er eigenlijk leuke winkels? Hopen dat aankomende week het les geven iets beter gaat en dat zal heus wel, niet alles kan in een keer vanzelf gaan! Fijne werkweek groetjes van ons x

ingrid

Hallo lieve Lieke,
Zo dus mannen zijn overal hetzelfde! Het maakt niet uit waar je bent het voetbal volgt je overal. Misscien kun je dan over 2 weken de EK ook volgen!
Een hele belevenis om geld te pinnen.
Je bent het gewend de laatste tijd om niet te werken. Maar geniet van die leuke momenten. Geniet vandaag ook dan kun je er morgen weer, in een Costa ricaans tempo, weer tegenaan.
Xxxxx

Lita

Wat goed om te lezen dat je je draai steeds beter begint te vinden en ik denk dat sommige zaken voor jou alweer heel gewoon worden.
Waren de nederlanders allemaal op vakantie?
En misschien straks maar weer een studie doen ipv werken.
Zal papa ook leuk vinden( grapje)
Melvin is gelukkig weer thuis hoorde ik en die is snel opgeknapt.
Hoop dat je vandaag nog een lekkere ontspannen dag met wat lekkere temperatuur hebt en tot morgen. Xxx

Michelle

Hee lieverd, eindelijk heb ik de tijd om al je verhalen te lezen en te reageren(was een paar dagen weg).
Ik ben blij dat de vlucht enzo goed is verlopen. Ook super fijn dat je lekker gebruik kan maken van wifi. Ben nog steeds zo benieuwd hoe het erdaar uit ziet dus ik wacht rustig je foto's af haha!
Hahah liek misschien veranderd je gedachte, over kinderen na deze reis alsnog! Wel superr knap hoor, kinderen van 2 krijgen normaal hier in Nederland geen les dus vind het heel erg knap van je. Dus dat zij de aandacht er niet altijd bij kunnen houden is logisch. Z
Maar wow, om 9 uur slapen, is wel heeeeel anders. Maar je xal het ook wel nodig hebben denk ik.
Na alle rijst gerechten, ben ik wel benieuwd hoe de Mac smaakte!;-) hoe oud is het franse meisje? Of had je dat al verteld? Wel fijn dat je iig met haar bent. Liek hier is het ook regen, regen en regen. Erg fijn.... Alleen met hemekvaart was mooi, ik denk dat de zomer begint als je terug bent of hij komt helemaal niet. Ik mis je, en pas goed op, zo raar ik weet gewoon niet hoe het daar is op straat dus je moet oppassen haha. Xxxxxxxxx

Jessica

Hoi Lieke, wat is het leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt daar in Costa Rica. Elke dag zijn we weer benieuwd wat je hebt meegemaakt. Wat moet het allemaal spannend zijn daar. Echt SUPER knap dat je dit doet. En wat zal je blij zijn dat er inderdaad wifi op de wereld bestaat. Geniet van alle dingen die je beleefd en we blijven je zeker volgen. Groetjes Dennis, Jessica en Noa xxx

Lita

Hey Lieke,
Alles begint nu ook daar ,voor jou alweer in een ritme te komen, net zoals bij ons.
Zit te wachten bij de garage, de mini moet even nagekeken worden.Jouw fiets ziet er vertrouwd uit( oranje) goed bij het ek zometeen,
Ben benieuwd of het werken je nu wat makkelijker af gaat en je al wat routine gaat opbouwen.
Leuk dat je al andere en nederlandse vrijwilligers hebt onymoet, naast het delen van ervaringen , is het ook goed om tips te delen en zit je allemaal in hetzelfde leuke avontuur, fijne en leuke Werkdag xx